Hoveniersbedrijf vinden: advies en prijzen

Lukt het je niet om bepaalde taken in je tuin uit te voeren en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het inhuren van een hovenier voor jou een goede oplossing. Haal het beste uit jouw tuin en terras en bekijk wat een hovenier voor jouw situatie kan betekenen. Kom meer te weten over de kosten van een hovenier, wat de werkzaamheden zijn en wat het inhuren van een hovenier zoal aan voordelen biedt.

Hovenier gezocht?

Niet iedereen heeft groene vingers en de tijd om in de tuin te werken. Daarom zijn er hoveniers om je een handje te helpen bij tal van  werkzaamheden in de tuin. Een hoveniersbedrijf kan je flink wat werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat je tuin er weer strak en professioneel uitziet.

Een hovenier heeft kennis van zijn vak en kan je op weg helpen met het ontwerpen van een nieuwe tuin, het aanleggen van een volledig nieuwe tuin, of met het renoveren en onderhouden van je huidige tuin. Wellicht kan een hovenier je ook handige adviezen geven en je helpen met het creëren van jouw ideale tuin.

Voordat je een hovenier gaat zoeken is het handig om alvast in kaart te brengen wat je aan jouw tuin gedaan wilt hebben, zoals de belangrijkste klussen en de eventuele toekomstige plannen die je met je tuin hebt. Bekijk vervolgens diverse particuliere hoveniers en hoveniersbedrijven en vindt een hovenier die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een specialistische hovenier, een ecologische hovenier of kun je simpelweg voor een hoveniersbedrijf kiezen bij jou in de buurt.

Wat kost een hovenier per uur

De meeste hoveniersbedrijven vragen een prijs per uur en hebben daarnaast diverse takenpakketten. Wat een hovenier per uur kost is afhankelijk van de expertise van de hovenier, de gewenste werkzaamheden die je wilt laten verrichten en de totale oppervlakte van je tuin.

👉De meeste hoveniers vragen een prijs rond de 30 tot 50 euro per uur.

Daarnaast zijn er ook hoveniersbedrijven die werken met standaardprijzen per m².

👉Dit kan variëren tussen de 40 en 70 euro voor het onderhoudswerkzaamheden tot rond de 50 en 100 euro voor renovatiewerkzaamheden.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

Hoveniersbedrijven: werkzaamheden?

Een hovenier heeft een veelzijdig beroep met uiteenlopende werkzaamheden. De meeste hoveniersbedrijven richten zich tot drie gebieden, namelijk tot tuinontwerp, tuinaanleg en tot tuinonderhoud. Daarnaast kun je bij een hovenier terecht voor tuinadvies, grondverzet en grondwerk en klussen zoals het aanleggen van sierbestrating, graszoden, tuinverlichting en buitenverlichting. Vaak hebben hoveniersbedrijven een specialisatie, zoals specifiek bestrating en gazon, of bomen knotten en snoeien. Als je op zoek gaat naar een geschikt hoveniersbedrijf kijk je best even op voorhand wat jij verwacht van de klus.

Tuinontwerp

Tuinontwerp met terras en tuinhuis

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht of een woning laat bouwen, kom je vaak tot de lastige klus van het ontwerpen van de tuin te staan. Gelukkig kun je deze ingewikkelde klus uit handen geven en je tuin laten ontwerpen door een hovenier.

Een hovenier kan na een persoonlijk gesprek vaak goed inschatten wat jouw wensen en voorkeuren zijn en daarmee een persoonlijk ontwerp maken. De hovenier bekijkt bijvoorbeeld welke planten het meest geschikt zijn voor jouw situatie en kijkt daarbij naar de juiste schaduwplekken, de bodemvoorziening en naar de gewenste mate van onderhoud van de tuin. Wil je zo min mogelijk onderhoud aan je tuin? Geen probleem. Een hovenier weet precies welke planten of bodembedekkers hiervoor geschikt zijn en biedt daarmee een tuin die volledig naar jouw voorkeuren is ontworpen.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Tuinaanleg

Het aanleggen van een tuin kan een zware en specialistische klus zijn. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten gereedschap nodig die wellicht duur zijn om te huren en om aan te schaffen. Ook kan de klus flink wat tijd in beslag nemen wanneer je niet beschikt over voldoende ervaring en kennis. Een hovenier legt een tuin vaak snel en professioneel aan waardoor je zo snel mogelijk van je tuin kunt genieten. Naast het besparen van tijd en moeite zorg je met een professionele aanleg ervoor dat je tuin feilloos wordt aangelegd en hierdoor langer mooi blijft.

Tuinonderhoud

Hovenier: tuinonderhoud en tuinontwerp

De onderhoudswerkzaamheden van een hoveniersbedrijf zijn zeer divers. Onder tuinonderhoud vallen bijvoorbeeld werkzaamheden zoals het snoeien en knotten van bomen, grasmaaien, schoffelen of het snoeien van de heg. Ook grote opdrachten zoals het kappen van een boom of het verwijderen van een grote heg of struik vallen onder tuinonderhoud werkzaamheden.

Daarnaast zijn er ook kleinere klussen die vallen onder tuinonderhoud. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan klussen zoals het verwijderen van onkruid en bladafval of het onderhouden van het gazon.

Voordelen van hoveniersbedrijven?

Niet iedereen heeft groene vingers. Gelukkig kun je daarom alle klussen in de tuin uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. Het uitbesteden van jouw tuin- en terrasklussen aan een hovenier kan je heel wat voordelen opleveren.

 Zo bespaar je flink wat tijd uit en zorg je altijd voor een professioneel en strak resultaat.

 Een hovenier heeft veel kennis op het gebied van planten, bomen en struiken en kan je tot in de puntjes uitleggen wat de beste planten en mogelijkheden zijn voor jouw situatie.

 Ook kan een hovenier je advies geven over de bloeitijden van diverse planten en de beste verzorging van deze planten. Hierdoor kun je zo lang en optimaal mogelijk van jouw tuin blijven genieten.

 Wanneer je kiest voor een ecologische hovenier kun je zorgen voor een duurzame tuin en een ecologisch verantwoorde verzorging van jouw planten en bomen. Een hovenier heeft veel kennis op het gebied van planten en kan ervoor zorgen dat jouw planten de voeding en verzorging krijgen die van belang zijn voor een duurzame levensduur van de tuin.

 Ten slotte kan het inhuren van een hovenier zeer voordelig zijn op het gebied van veiligheid. Een hovenier kan bijvoorbeeld inschatten welke bomen een risico vormen bij eventuele zware weersomstandigheden en deze verwijderen of kappen. Hierdoor kun je optimaal van je tuin genieten zonder bang te hoeven zijn voor vallende takken of bomen die omwaaien tijdens een storm.

Een hoveniersbedrijf vinden?

Wil je graag een hoveniersbedrijf vinden bij jou in de buurt? Bekijk dan snel diverse offertes van professionele particuliere hoveniers en hoveniersbedrijven en ga voor een hovenier die jou kan helpen met jouw gewenste takenpakket. Vergelijk diverse hoveniersbedrijven en vind de juiste prijs voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Over wat voor tuinproject gaat het?
2*. Wanneer wil je het project opstarten?
3. Beschrijf je project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.